top of page

Biopati - Veien til god helse?

Mange av oss søker god helse. Vi blir til daglig bombadert på forskjellige arenaer om HVORDAN du skal oppnå god helse. Den optimale dieten, den fantastiske pillen, den utrolige pusteøvelsen!

Men har vi kommet inn på feil spor her? Har vi blitt vant til at god helse ikke koster noe innsats? Har vi blitt vant til tanken at en paracet fjerner hodepinen med en gang og da også problemet? Men hvorfor hadde vi hodepine i utgangspunkt? Er det noe kroppen prøver å fortelle oss?


Jeg tror vi må gjøre mere innsats for å oppnå optimal helse i disse tider vi lever i.

Jeg tror ikke den optimale dieten finnes, og ikke heller den fantastiske pillen eller at en pusteøvelse kan gjøre oss friske på et øyeblikk.

Viser kroppen oss noen signaler før vi etterhvert utvikkler sykdom? Og når utvikkler seg sykdom? Kommer den et klokkeslett som et brev på posten? Eller skjer det gradvis uten at vi merker det? Er det slumpen eller kan vi gjøre noe med dette? Kan vi forebygge og vill det fungere?

Når vi begynner å lytte til kroppens signaler, når kroppen fortsatt bare visker av og til. Klarer vi å lytte inn og begynne der og da? Eller venter vi til kroppen begynner å skrike og mase?


Vi har mange belastninger i det samfunn vi lever i, i luft, vann, mat, klær er det ugunstige stoffer for kroppen vår. I tilegg lever vi med tidsklemme og stress, vi har ikke tid å ta vare på kroppen. Vi har ikke tid å trene, eller hvile.


Jeg skulle ønske ting var lettere og at det bare var å ta den ene pillen og så var det gjort. Men akkurat nå tror jeg det lureste er å begynne å kjenne inn, begynne å ta vare på, og begynne å være glad i kroppen vår. Pleie den. Akkurat som vi gjør med bilen, som vi vasker og tar på EU-kontroll. Kanskje vi borde gjøre det samme med kroppen?



15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page